Μια μακαρονάδα με γεύση απίθανη είναι αυτή που μου έφτιαξε ο Σέργιος, που ψαρεύει στο Δέλτα του Αξιού.
Είναι πολύ εύκολη να γίνει και μπορούμε να προσθέσουμε ότι ακόμα θέλουμε χταπόδι, τόνο, σουπιές, καραβίδες ή μπλε καβούρια.
Όσο πιο πολλά υλικά έχει η μακαρονάδα τόσο πιο νόστιμη γίνεται.
Η γεύση της μυρωδάτη και είναι ότι πρέπει για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.
Η χαρά μου ήταν μεγάλη γιατί μπόρεσα και φωτογράφισα το πιάτο της μακαρονάδας ακριβώς στο σημείο, που ο Αξιός συναντά τον Θερμαϊκό.
Μακαρονάδα του ψαρά
Από τον Στέργιο, Δέλτα Αξιού
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
300 γρ. καλαμαράκια ή θράψαλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
300 γρ. μύδια καθαρισμένα, φρέσκα
20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
2 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες, σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί ασύρτικο ή μαλαγουζιά
3 ποτήρια νερό
2 δαφνόφυλλα
100 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε προσεκτικά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μεγάλο τηγάνι καίμε ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τα καλαμάρια να σοταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και μισό ποτήρι νερό ζεστό.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.
Πριν σβήσουμε τη σάλτσα βάζουμε τα μύδια και τις γαρίδες για 5 λεπτά να πάρουν μια βράση και να απορροφηθούν τα υγρά.
Σε κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε αλάτι και μετά από 3 δευτερόλεπτα τα μακαρόνια.
Τα βράζουμε ανάλογα με την ένδειξη της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.