Γίνονται πανεύκολα και συντροφεύουν την μπύρα και το ούζο. Πηγαίνουν πολύ με λουκάνικα και με μια πράσινη σαλάτα αποτελούν πλήρες γεύμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του χαρμάνι τυριών. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ούζο με κρασί το ασύρτικο πηγαίνει πολύ όπως και το μοσχοφίλερο.
Αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να βάλετε μοσχοκάρυδο.
Στην Χαλκίδα δοκίμασα τις καλύτερες «δια χειρός» Αντωνίας
Η συνταγή δική σας.
Τυροκροκέτες Χαλκίδας
Από την Αντωνία Μακρή, Χαλκίδα
Υλικά
1 ½ φλιτζάνια τυρί γραβιέρα, τριμμένο
Μισό φλιτζάνι κασέρι ΠΟΠ, τριμμένο
Μισό φλιτζάνι κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα αυγά, χτυπημένα
Μισό φλιτζάνι και λίγο παραπάνω αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, τα αυγά, τον δυόσμο, τα πιπέρια και το ούζο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που θα πλάθετε εύκολα.
Σε μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ρολάρουμε τις τυροκροκέτες.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες.
Τις αφήνουμε να ροδίσουν από την μια μεριά και γυρίζουμε και από την άλλη.
Σε πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις τυροκροκέτες για να φύγει το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε σε σαγανάκι.