Ο… ντουβρουτζάς προκαλεί… απεύθυνση! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Άκουγα προχθές τον πρωθυπουργό να μιλάει για … απεύθυνση …πλατιού … μηνύματος στις… προοδευτικές δυνάμεις! Για να μην έρθουν, όπως είπε, στην εξουσία οι… ακροδεξιοί…. νεοφιλελεύθεροι!

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εκτός του ότι δεν μπορεί να είναι και ακροδεξιοί και συνάμα νεοφιλελεύθεροι όσοι πρόκειται να έρθουν στην εξουσία, αφού αυτές οι έννοιες είναι παντελώς ασύμβατες, μάλλον θα ξέχασε ότι επί τέσσερα χρόνια κυβέρνησε με πραγματικούς ακροδεξιούς και δη ψεκασμένους. Μάλλον θα λησμόνησε ότι τέσσερα χρόνια τώρα είναι σε αγαστή πολιτική και δικαστική συμπόρευση με τους ναζιστές.  Εξ ου και το γύρισε στην…. απεύθυνση ενός … πλατιού καλέσματος στις … προοδευτικές δυνάμεις!

Προφανώς, είτε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα είτε από την ανάγνωση των δημοσκοπήσεων του έχει έρθει … ντουβρουτζάς στην κεφαλή, όπως λέει κι ο φίλος του Πολάκης. Όπου ντουβρουτζάς, κεραμίδα στην αργκό.

Και να «Γέφυρες» και προσκλητήρια «νεκρών», να υπουργικές καρέκλες σε πρώην… γερμανοτσολιάδες, να και προσλήψεις κι ελληνοποιήσεις, να κι ένα σωρό επιδοματάκια. Να κι οι … απευθύνσεις στον κοσμάκη για να σταματήσει να λακίζει από την … πρώτη φορά Αριστερά και το…. ηθικό πλεονέκτημα…

Η αλήθεια είναι ότι οι κοινωνίες χρειάζονται χρόνο για να αφομοιώσουν στάσεις κι επιλογές. Πόσο μάλλον η δική μας κοινωνία που δεν είναι δα κι η πιο σοφή. Τρανή απόδειξη ότι μετά το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015, πήγε και ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αφού αυτή η σοφή κοινωνία πήγε και ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ νόμισε ότι γαϊδουρόδεσε.  Νόμισε ότι με συνεχή ψέματα και προκλητικά επαναλαμβανόμενες «αυταπάτες»  και καταστροφικές οικονομικές πολιτικές υπερφορολόγησης, θα μπορεί να μοιράζει επιδοματάκια/ χαρτζηλίκια σαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Και μάλιστα  υποπολλαπλάσια των όσων είχε αφαιμάξει με τους φόρους. Χώρια η  αποδιάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, η  καθεστωτική υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών.

Ο κόσμος τα βίωσε επώδυνα και σε απελπισία όλα αυτά τα «επιτεύγματα». Οργίστηκε με την υποτίμηση της νοημοσύνης του, «τρελάθηκε» με επικοινωνία την της κυβέρνησης πάνω σε πνιγμένους στην Μάνδρα και απανθρακωμένους στο Μάτι, αντάριασε με την χυδαιότητα του Τσίπρα στους άστεγους «μα, και να σας δώσω βοηθήματα και επιδόματα, θα… τα φάτε!».  Κι όπως λέει χαρακτηριστικά η λαϊκή παροιμία, φασούλι το φασούλι, γέμισε το σακούλι. Μόνο που γέμισε με απαξίωση, αποστροφή και θλίψη προς τον κυβερνητικό θίασο. Κι όταν προστέθηκαν κι η πολιτική απάτη της… καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, συν την εθνικά καταστροφική συμφωνία των Πρεσπών, τότε άρχισε να συνειδητοποιείται  ότι χάθηκαν αναιτίως σχεδόν πέντε χρόνια.  Με μόνο όφελος ότι έμαθε η κοινωνία τι σημαίνει Αριστερά και…. ηθικό πλεονέκτημα. Ο κόσμος έχει, πλέον, πείρα από τα καραγκιοζιλίκια, τα ψέματα, τις αναξιοπρέπειες, το αντιδημοκρατικό αμοραλισμό του Αλέξη  Τσίπρα.

Κάπου εκεί έπεσε ο … ντουβρουτζάς! Κι η επιστροφή μέσω … απεύθυνσης  στην… προοδευτικότητα των «νεκρών» και στα διλήμματα του τύπου … εμείς το φως οι άλλοι το σκοτάδι… Τρικυμία εν κρανίω…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου 2019
Επόμενο άρθροΗΠΑ – Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.