Το κρεμώδες τυρί ΠΟΠ Κατίκι Δομοκού, το αγαπημένο μου Τσαλαφούτι Ευρυτανίας αλλά και το Ανεβατό Γρεβενών είναι τρία ελληνικά τυριά που μας «χαρίζουν» ονειρικά τσιζ κέικ με γεύση και αρμονία θαυμαστή.
Το πορτοκάλι χαρίζει την δική του πινελιά στη μπισκοτένια βάση του τσιζ κέικ και το γλυκό κεράσι του δίνει αυτό το βαθύ κόκκινο χρώμα και ξινούτσικη επίγευση.
Η συνταγή είναι εύκολη και οι συνδυασμοί πολλοί. Γλυκό τριαντάφυλλο ή γλυκό καρότο για πρωτοτυπία αλλά και γλυκό πορτοκάλι σε κομματάκια για απόλυτη αρμονία.
Οι επιλογές πολλές για την κρέμα και το γλυκό του κουταλιού ή την μαρμελάδα της κορυφής.
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει και η συνταγή είναι με φρέσκο κατίκι Δομοκού, με 14% λιπαρά από τις Αδελφές Γαλάνη, που δοκιμάσαμε στην Ξινιάδα Δομοκού.
Ελληνικό τσιζ κέικ με γλυκό κεράσι
Από την γνωστή τυροκόμο Γαλάνη, Δομοκός
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα
100 γρ μαργαρίνη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500ml κρέμα γάλακτος ελαφριά , για σαντιγί
100γρ γλυκό του κουταλιού κεράσι
200 γρ. τυρί κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
Τρόπος παρασκευής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει και τη βάζουμε μαζί με το τριμμένο μπισκότο.
Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και η βάση για το τσιζ κέικ είναι έτοιμη, τραγανή όσο πρέπει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να σφίξει καλά, προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού με απαλές κινήσεις για να μην κάτσει η κρέμα.
Βάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα ταψάκι ή ατομικά φορμάκια σαν βάση και από πάνω στρώνουμε την κρέμα τυριού. Το περιλούζουμε με το γλυκό κεράσι και το σιρόπι του.
Ολόγυρα στο πιάτο βάζουμε και τρίμμα μπισκότου έτσι για περισσότερη γεύση που συνοδεύει την κρέμα.