Τα λεμόνια είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή, ζουμερά, αρωματικά και νόστιμα.
Η εποχή ενδείκνυται για να φτιάξουμε τις καλύτερες σπιτικές λεμονάδες για να τις απολαμβάνουμε χειμώνα καλοκαίρι…
Στην Εύβοια δοκίμασα από τον Σύλλογο Γυναικών Μαρμαρίου την πιο ωραία που με φίλεψαν στο Λαογραφικό Μουσείο.
Αν θέλετε να είναι λιγότερο γλυκιά όπως μου αρέσει εμένα μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη.
Επίσης μπορείτε να βάλετε τριμμένο τζίντζερ, έτσι για να έχει ένα τουίστ στη γεύση ή ακόμα και ροζ πιπέρι.
Λεμονάδα σπιτική
Από τον Σύλλογο Γυναικών Μαρμαρίου
Υλικά
4 ποτήρια του νερού φυσικό χυμό από φρέσκα λεμόνια
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά το σιρόπι
Στο δροσερό πια σιρόπι προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά έως να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τρίβουμε το τζίντζερ και το βάζουμε μέσα στη λεμονάδα.
Ανακινούμε ελαφρά και η λεμονάδα μας είναι έτοιμη.
Την κλείνουμε σε μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Την σερβίρουμε με δυόσμο ή βασιλικό και παγάκια είναι μούρλια