Οι πέννες είναι αγαπημένη γεύση αφού είναι νόστιμη, εύκολη, φθηνή και γρήγορη υπόθεση για τη κουζίνα και έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς.
Με λίγα ζυμαρικά κυρίως πέννες ή λιγκουίνι ή σπαγγέτι που είναι κορυφαία επιλογή γιατί συγκρατούν καλύτερα τη σάλτσα, με λίγα υλικά και φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις γεύσεις “άξιες να αγαπηθούν” όπως λένε οι Ιταλοί.
Εμείς σας δίνουμε το μυστικό για πέννες Ναπολιτάνικες με κρεμμυδόζουμο όπως παραδοσιακά τις φτιάχνουν στη Νάπολη.
Η συνταγή είναι νηστίσιμη όμως αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας μίγμα τυριών ή αλλαντικών και μπαχαρικών δίνοντας την προσωπική σας πινελιά.
Η Νανά μας παρουσιάζει τις πέννες με ένα ιδιαίτερο τρόπο που τις κάνει ξεχωριστές και πολύ νόστιμες πασπαλισμένες με πιπέρια.
Η συνταγή δική σας…
Πέννες Ναπολιτέν
Από τη Νανά Γκαμπούρα executive chef του εστιατορίου “Στη κουζίνα της μαμάς ΄Αννας” Σέρβια Κοζάνης
Υλικά
500 γρ. πέννες
Για τη σάλτσα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες ώριμες τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
50 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Πλένουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε πολύ καλά με ελάχιστο νερό γιατί θα βγάλουν και το δικό τους.
Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και κρατάμε το κρεμμυδόζουμο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, τα πιπέρια και τέλος το κρεμμυδόζουμο και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι η σάλτσα να πήξει ικανοποιητικά.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τις πένες και τις αφήνουμε να βράσουν ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στη ντοματένια σάλτσα τους.
Τα σερβίρουμε στα πιάτα με τρόπο ιδιαίτερο δημιουργώντας σχήματα και πασπαλίζουμε με πιπέρια.