Ο Βαρουφάκης στα ελληνικά κι ο Τσίπρας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κυκλοφόρησε, λοιπόν και στα ελληνικά το νέο βιβλίο (Ανίκητοι ηττημένοι) του Βαρουφάκη που ήδη είχε δημιουργήσει σάλο με την κυκλοφορία του στο εξωτερικό τον περασμένο Ιούλιο. Στο βιβλίο γράφονται απίστευτα πράγματα, συνομιλίες του Βαρουφάκη με τον Τσίπρα, κυβερνητικούς παράγοντες, ομολόγους του υπουργός στα διεθνή φόρα κι αποκαλύπτονται τεράστα σκοτεινά σημεία περί του τι συνέβαινε στη χώρα εκείνο το θλιβερό πρώτο εξάμηνο του 2015 που ανήλθε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο περί ου ο λόγος ήταν το βαρύ χαρτί του Τσίπρα όταν ανέλαβε την εξουσία και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από εκείνη τη μαύρη περίοδο που μας οδήγησε σ’ ένα γελοίο δημοψήφισμα που δίχασε τον ελληνικό, στα capital controls και στην απόλυτη απορρύθμιση  -διάλυση της Οικονομίας και της κοινωνίας.

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο μοιραίος αυτός άνθρωπος, γνωρίζει πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν σε ενδελεχείς δικαστικές έρευνες που θα οδηγούσαν πολλούς σε θέσεις  κατηγορουμένων με ποινικές ευθύνες, αφού η παραγραφή των εγκλημάτων από τη Βουλή δεν επιτρέπει άλλα ενδεχόμενα.

Όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πολυπράγμων και νάρκισσος αυτός άνθρωπος επιβεβαιώνουν δυο πράγματα:

  1. Ότι η κοινωνία ψήφισε κι έδωσε τα ηνία της χώρας σε ανθρώπους που δεν είχαν ούτε στο ελάχιστο τα εχέγγυα να οδηγήσουν ασφαλώς την Ελλάδα.
  2. Ότι είναι αληθή, αφού ουδείς εκ της κυβέρνησης, με πρώτον τον Αλέξη Τσίπρα, βγήκε να διαψεύσει το παραμικρό ή έστω να έρθει σε μια αντιπαράθεση με τον πρώην τσάρο της Οικονομίας.

Κι αυτό, επειδή επανειλημμένως ο Βαρουφάκης έχει αναφερθεί σε καταγραφές ήχου και εικόνας, ενώ στο βιβλίο αποκαλύπτει ότι η σύζυγός του κατέγραφε όλες τις συνομιλίες που είχε στην περίοδο της υπουργίας του. Ξέρουν, λοιπόν, ότι μια διάψευσή τους μπορεί ν’ αποβεί μοιραία και ν’ ανοίξει τεράστιος κύκλος έντασης με απρόβλεπτες συνέπειες. Κοντολογίς, φαίνεται ότι ο Βαρουφάκης τους κρατάει.

Εδώ, ο μοιραίος αυτός άνθρωπος πήγαινε και κατέγραφε κορυφαίες ευρωπαϊκές συνάξεις (Eurogroup), στον Τσίπρα, στον Παππά και στον Τσακαλώτο θα κόλλαγε;

Άλλωστε το γράφει ξεκάθαρα στην εισαγωγή: «Σ’ ένα βιβλίο όπου τόσα πολλά εξαρτώνται από το τι είπε ποιος σε ποιον και πότε, κατέβαλλα κάθε προσπάθεια να διασφαλίσω την ακρίβεια των αναφορών στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Για το σκοπό αυτό, κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου και σε τηλεφωνικούς διαλόγους που βιντεοσκοπούσε η σύζυγός μου»…

Προσοχή: Αυτό το κείμενο που υπάρχει στην ελληνική έκδοση, ΔΕΝ υπάρχει στο αγγλόφωνο! Άρα είναι σαφής προειδοποίηση ή απειλή προς όπου δη…

Φυσικά, ουδείς θ’ απαντήσει.

Προτιμούν ν’ αποκαλούν τον πρώην σύντροφό του τρελό του χωριού που γράφει «Βίπερ».

Μα ακόμη κι έτσι, πάλι είναι δις υπόλογοι, αφού αυτός  που σήμερα αποκαλούν …. τρελό του χωριού, επελέγη από εκείνους και διαφέντευε τις τύχες όλων μας και της πατρίδας…

Και κάτι τελευταίο: Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θ’ ασχοληθεί με όσα γράφονται στο βιβλίο;

Ή επειδή είναι τυφλή περιμένει να εκδοθεί και με τη μέθοδο Braille;

Προηγούμενο άρθρο“Χρειάζεται επενδυτική έκρηξη 100 δισ. ευρώ” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ
Επόμενο άρθροΓερμανία-DW: Ο Σόιμπλε ήθελε την Ελλάδα ως παράδειγμα, για να δείξει σε μεγάλες χώρες από τι απειλούνται
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.