Σας προτείνω ανεπιφύλακτα μια συνταγή που έφτιαξα για πρώτη φορά και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και νοστιμότατο.
Δέχτηκα τα εύσημα των συνδαιτυμόνων μου και για μένα αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Η συνταγή είναι από δική μου έμπνευση, αφού όπως τονίζω πάντοτε η μαγειρική είναι μεράκι και φαντασία.
Το ζυγούρι είναι είναι από τα καλύτερα είδη κρέατος και σε συνδυασμό με τα όσπρια δίνει τέλειο αποτέλεσμα. Έκανα μια μικρή ποσότητα για δοκιμή, αλλά την επόμενη φορά θα αυξήσω την ποσότητα.
Zυγούρι με γίγαντες
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
ζυγούρι
φασόλια γίγαντες
κρεμμύδι
σκόρδο
καρότο
σέλινο
τριμμένη ντομάτα και πελτέ ντομάτας
κόκκινη γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ζυγούρι (στη σόμπα αν έχετε) κανονικά.
Στραγγίζουμε και παίρνουμε τον ζωμό του.
Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά να βράσουν κανονικά (εδώ είναι το μυστικό της νοστιμιάς). Στο ταψί όλα μαζί (φωτο) με ελάχιστο ζουμάκι και ελαιόλαδο και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά.
Μπορούμε να το συνοδέψουμε με φέτα τυρί και ένα καλό κρασάκι της αρεσκείας μας.