Καλημέρα μετά από ένα όμορφο τριήμερο, που μαζί με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος, πιστεύω να κάνατε και τις απαραίτητες βουτιές σας.
Για σήμερα σας έχω ένα υπέροχο τσουρέκι-κέικ με πραλίνα φουντουκιού και καρύδια. Ένα τσουρέκι που θα γράψει μια από τις καλύτερες γευστικές ιστορίες…
Βασιλικό τσουρέκι – κέικ σοκολάτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά που θα χρειαστούμε:
250 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. νερό
50 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
750 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.γ. κακάο
Εκτέλεση:
Θα βάλουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 μπολ. Στο ένα μπολ βάζουμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε 3 κουταλάκια του γλυκού κακάο, για να γίνει σοκολατένια η ζύμη μας.
Το άλλο μπολ παραμένει ως έχει, δηλαδή λευκή ζύμη. Αφήνουμε τα ζυμαράκια μας να ξεκουραστούν για 1 με 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαράκια μας, τα ανοίγουμε σε 2 μεγάλα φύλλα και τα ενώνουμε στις άκρες να γίνει ένα μεγάλο φύλλο.
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
Λίγη πραλίνα φουντουκιού
Λίγα καρύδια
Ζάχαρη
Κανέλα
Στην άκρη της λευκής ζύμης προσθέτουμε πραλίνα φουντουκιού και καρύδια με ζάχαρη και κανέλα.
Τυλίγουμε σε ρολό και τη βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για 1 ώρα ακόμα.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180° βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή σας επιτυχία!