Τυρόπιτες τρίγωνες – Απίθανη γεύση που γράφει…

Νόστιμες και εύκολες για κάθε στιγμή από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερο άρωμα μπορούμε να βάλουμε δυόσμο ψιλοκομμένο οπότε αντικαθιστούμε το μοσχοκάρυδο.

Επίσης μπορούμε να βάλουμε το δικό μας χαρμάνι τυριών από Κατίκι Δομοκού, κασέρι ή κεφαλοτύρι που θα επαυξήσουν την γεύση της τυρόπιτας.

Η Κατίγκω μου έφτιαξε τις πιο ωραίες τυρόπιτες.

Η συνταγή δική σας.

Τυρόπιτες τρίγωνες

Από την Κατίγκω Λέκκα, Δελφοί 

Υλικά

2 πακέτα φύλλο κρούστας για πίτα

500 ml φρέσκο γάλα

¾ φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό, κοσκινισμένο

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

3 φρέσκα αυγά

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

500 γρ. φέτα, σπασμένη με το πιρούνι

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

150 γρ. κρέμα γάλακτος

Tρόπος παρασκευής

Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε ελαφρά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.

Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε καλά και αν είναι σφιχτό το μίγμα τότε προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με διαφάνεια και την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για 1 ώρα, ίσως και περισσότερο.

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 8 cm.

Απλώνουμε τα φύλλα και βάζουμε μέσα από 1 κουταλιά γέμιση.

Τυλίγουμε σε φάκελο ή αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε τις τυρόπιτες σε στρογγυλά ρολά.

Μπορούμε να τηγανίσουμε τις τυρόπιτες σε καυτό ελαιόλαδο. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.

Αν θέλουμε να ψήσουμε στο φούρνο τις τυρόπιτες απλώνουμε σε ταψί λαδόκολα και αραδιάζουμε τις τυρόπιτες.

Περνάμε την επιφάνειά τους με κρόκο αυγού.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν καλά.