Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί τυροπιτάκια που λατρεύουμε όλοι μας.
Γίνονται τόσο γρήγορα και η νοστιμιά τους είναι απερίγραπτη.
Ένα κολατσιό που μπορούμε να απολαύσουμε, είτε στο σχολείο, είτε στη δουλειά μας, είτε με την οικογένεια μας, είτε και με καλούς φίλους.
Για ελάτε να δούμε μαζί παρεούλα, πως θα τα φτιάξουμε.
Τυροπιτάκια από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τη συνταγή:
250 γρ. Χλιαρό γάλα
250 γρ. Ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Θέλουμε να μας βγει μία εύπλαστη ζύμη.
Περιμένουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.
Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο εμείς θέλουμε και μέσα βάζουμε 350γρ. τυρί, 1 αυγό και λίγο γάλα.
Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις Αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία σε όλους.