Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού – Θα τα αγαπήσετε!

Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Εδώ σας έχω ίσως το πιο γνωστό και σίγουρα πιο αγαπητό έδεσμα εδώ και δεκαετίες. Την πασίγνωστη τυρόπιτα κουρού, που όμως εμείς θα τη φτιάξουμε σπιτική και σούπερ νόστιμη. Μαζί και τυροπιτάκια.

Δεν έτυχε απλά, πέτυχε και με το παραπάνω.

Σκέτη απόλαυση!

Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού 1

Τυρόπιτες – τυροπιτάκια ΚΟΥΡΟΥ

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για τη συνταγή:

250 γρ. χλιαρό γάλα

250 γρ. ηλιέλαιο

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. αλάτι

Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού 6

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.

Θέλουμε να μας βγει μία εύπλαστη ζύμη.

Περιμένουμε 30 λεπτά να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.

Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο εμείς θέλουμε και μέσα βάζουμε 350 γρ. τυρί, 1 αυγό και λίγο γάλα.

Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού 3

 

Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί  και τα καλύπτουμε με σελοφάν  και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.

Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού 5

Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.

Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού 4

 

Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.

Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού 2

Καλή επιτυχία σε όλους.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου 2023