Tυροκροκέτες με λευκά τυριά και μάραθο – Πανεύκολες και νόστιμες

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Η φιλενάδα μου είναι η ανταποκρίτρια του emvolos.gr στη Μύκονο και στη Γερμανία, στον τομέα της γαστρονομίας. ΄Ετσι μετά την απονομή του τίτλου «οφείλει» να μας μαγειρεύει καθημερινά για να ενδυναμωθούμε…

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Πάντως αυτό που χαρακτηρίζει την κουζίνα της κοσμοπολίτισσας φίλης μου, είναι η απλότητα των υλικών και οι εύκολες παρασκευές με πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Τα υλικά της είναι ποιοτικά και ελληνικά.

Φαίνεται η Μύκονος, που είναι το δεύτερο σπίτι της την εμπνέει …και αφήνεται να δημιουργήσει, μια που στη Γερμανία μαγειρεύουν άλλοι για εκείνη… Γνωρίζει την τέχνη του «ευ ζην» όπως και την τέχνη της φιλοξενίας.

Η συνταγή δική σας.

Tυροκροκέτες με λευκά τυριά και μάραθο

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονο

Υλικά

250 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ

250 γρ. ανθότυρο

4 κλωνάρια ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο ή άνηθο ή δυόσμο

1 κ. γ. πάπρικα καυτερή, σε σκόνη

Μισό φλιτζάνι περίπου αλεύρι κοσκινισμένο

2 ασπράδια από φρέσκα αυγά\

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ με το πιρούνι λιώνουμε τα τυριά.

Έφη Μαρκοζάνες

Προσθέτουμε τα αυγά, το μάραθο, την πάπρικα και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι μας.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα χέρια μας και να μην σφίξει η ζύμη.

Πλάθουμε τις κροκέτες μας στο σχήμα που θέλουμε σαν σουτζουκάκια, σαν μπαλάκια, στρογγυλές μεγαλύτερες και τις ρολάρουμε πάνω στο αλεύρι.

Σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις «κάψει» τηγανίζουμε τις κροκέτες γυρίζοντάς τες  με λαβίδα.

Σε μεγάλη πιατέλα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις κροκέτες να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με μια πράσινη σαλάτα στη μέση και γαρνίρουμε με μάραθο ή πιπεριές πολύχρωμες.