Τυρί ψημένο με πιτούλες και σαλάτα – Απίθανος μεζές

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται στη στιγμή και δένει αρμονικά με ούζο, μπίρα ή κρασί. Ότι πρέπει για φιλικές καλοκαιρινές συνάξεις.

Η Λουκρητία στο εστιατόριό της χρησιμοποιεί tοp πρώτες ύλες και επιλέγει για αυτό το πιάτο την απίθανη Φορμαέλα Αράχωβας ΠΟΠ που έχει απίθανη γεύση, με πινελιές κελαριστές και μεστές από τον αγέρωχο Παρνασσό. Η μεγαλύτερη ποσότητα παράγεται από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Λιβαδειάς και οι εξαγωγές καλά κρατούν.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όμως και ταλαγάνι, σχαροτήρι ή ακόμα και χαλούμι.

Η επιλογή δική σας.

Τυρί ψημένο με πιτούλες και σαλάτα 1

Φορμαέλα Αράχωβας ΠΟΠ με πιτούλες και σαλάτα

Από το restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. Φορμαέλα Αράχωβας ΠΟΠ, κομμένη σε φέτες

Πράσινη σαλάτα, έτοιμη

4 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Βαλσάμικο παλαιωμένο με γεύση πορτοκάλι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρίγανη

Αλάτι

4 πιτούλες, ψημένες και κομμένες σε τρίγωνα

Τυρί ψημένο με πιτούλες και σαλάτα 2

Τρόπος παρασκευής

Ραντίζουμε τις πιτούλες με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη σχάρα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ψήνουμε τη φορμαέλα ΠΟΠ για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από τις δύο πλευρές.

Σε πιάτο στρώνουμε τις πίτες και τις κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Πάνω στις πιτούλες βάζουμε το τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.

Τυρί ψημένο με πιτούλες και σαλάτα 3

Στη μέση του πιάτου βάζουμε μια πράσινη σαλάτα, τα ντοματίνια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο για έξτρα γεύση και χρώμα …

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και πιπέρι. 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 1 Αυγούστου 2025