Ένα μεζεδάκι που αρέσει σε όλους για να συνοδεύσουμε το κρασί, την μπύρα ή το τσίπουρο. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μπούκοβο, τζίντζερ ή τα μπαχαρικά που μας κάνουν κλικ…
Μαζί με μια σαλάτα ή πατάτες ή ακόμα και ζυμαρικά ναπολιταίν μπορεί να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα.
Τυρί Φέτα στη λαδόκολλα
Από την Ειρήνη Γιαννουλάκη, cheffe του Boutique Hotel Irida Chic, Σταλίδα Ηρακλείου
Υλικά για 2 άτομα
8 ντοματάκια τσέρυ, κομμένα στη μέση
200γρ. τυρί φέτα, σε 2 κομμάτια
1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάπαρη ή σχοινόπρασο
1 κ.γ. ελιές σε φέτες
3-4 φέτες πιπεριά πράσινη και κόκκινη
1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, σε φέτες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Κόβουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο βάζουμε τη φέτα και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι ή ρίγανη.
Στην επιφάνεια του τυριού βάζουμε τα ντοματάκια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, τις ελιές και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Κλείνουμε τα πακετάκια και τα βάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε προσεκτικά τα πακετάκια γιατί ο αχνός είναι καυτός και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αν θέλουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.