Τσιγαρίδες σπιτικές – Απλά και γρήγορα – Από την Ελένη Μπρούφα

Η τσιγαρίδα όπως όλοι γνωρίζετε, πάντα έχει την τιμητική της! Όπου γλέντι και καζάνι με τσιγαρίδες..

Μπρούφα Ελένη
Από την Ελένη Μπρούφα

Η «τσιγαρίδα» είναι κομμάτια χορινού κρέατος με αρκετό λίπος.

Υλικά για τις τσιγαρίδες:

1 κιλό χοιρινό με λίπος κομμένο σε μερίδες .

1 κρεμμύδι κομμένο στο χέρι

αλάτι και πιπέρι

Τσιγαρίδες σπιτικές 2Εκτέλεση συνταγής:

  1. Πριν βάλουμε τις τσιγαρίδες να γίνουν, σοτάρουμε ένα κρεμμύδι σε ελάχιστο λαδάκι.
  2. Αφού πλύνουμε το χοιρινό με το λίπος απ’ το οποίο στο τέλος θα βγουν οι τσιγαρίδες μας, το τοποθετούμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε σοτάρει το κρεμμύδι μας.
  3. Αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε σταδιακά.
  4. Σιγά σιγά το λίπος αρχίζει να λιώνει. Όσο θα το βράζουμε, τόσο το λίπος θα λιώνει.
  5. Στο τέλος θα μείνει μόνο το ψαχνό, όπου και αυτό θα τηγανίσει μέσα στο λιωμένο λίπος.
  6. Μόλις το χοιρινό πάρει χρώμα, με μια τρυπητή κουτάλα το αφαιρούμε. Πάλι θα έχει λίπος, αλλά λίγο (εξάλλου όλη η νοστιμιά στις τσιγαρίδες είναι αυτό το λίγο ξεροτηγανισμένο λίπος που μένει πάνω στο χοιρινό). Οι τσιγαρίδες είναι έτοιμες.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Το λίπος που μένει, συνήθως το αποθηκεύουν σε βάζο και το διατηρούν  στο ψυγείο. Το χρησιμοποιούν στα φαγητά, σε πίτες-ιδίως σε πρασσόπιτα ή κρεατόπιτα.

Καλή σας επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 09-03-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 09 Μαρτίου 2020