Τρίκαλα Ημαθίας : Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου το 9ο Φεστιβάλ Γκάιντας. – Βίντεο – Φώτο

Ο προαύλιος χώρος του δημοτικού σχολείου τελικά αποδείχθηκε μικρός για να φιλοξενήσει το 9ο Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος  Νίκας

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου σε ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός και γιορτάστηκε και φέτος με εξαιρετική λαμπρότητα. Μια προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου να κρατήσει ζωντανές  τις παραδόσεις και να μεταφέρει στην νέα γενιά τα ακούσματα των προγόνων τους.

Η μεγάλη αυτή γιορτή περιελάμβανε τη συμμετοχή πολλών γκαϊντατζήδων ενώ ακούστηκαν και τα μουσικά όργανα νταούλι, ακορντεόν και καβάλι. Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων Κλειδίου «Ο Φίλιππος», Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία» και ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχωρίου. Μια προσπάθεια που θα πρέπει να συνεχιστεί καθώς έχει γίνει αποδεκτή από μεγάλη μερίδα κόσμου και με μεγάλη συμμετοχή  πολιτιστικών σύλλογων..

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ημαθίας της. ΝΔ  Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Α’θμιας Σχολικής Επιτροπής Μόσχος Κυτούδης,  η πρόεδρος της Τ.Κ. Τρικάλων Μαρία Παπαϊωαννίδου και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Γιάννης Κιρκιλιανίδης.

Δείτε το βίντεο:

Φωτό:

Προηγούμενο άρθροΗ ουσία σπερμιδίνη ξανανιώνει την καρδιά και επιμηκύνει τη ζωή – Που βρίσκεται
Επόμενο άρθροΚαψοχώρι Ημαθίας: Πλήθος κόσμου και πολύ κέφι στα Φανουριώτικα 2017 – βίντεο-φωτο