Μία πρωτότυπη και υπέροχη πρόταση για γιορτινές ημέρες, για γενέθλια, για πάρτι, για πρώτο πιάτο, για ό,τι εσείς θέλετε!
Ένα πιάτο, για να σας ανοίξει η όρεξη!
Τριανταφυλλένια κεφτεδάκια
από την Ελένη Σιδηροπούλου
Η συνταγή είναι:
1 κουτί σφολιάτα που περιέχει 2 κομμάτια σφολιάτας μέσα.
Για τη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε όπως τυρί φέτα, διάφορα κασέρια, γαλοπούλα ή ό,τι αλλαντικά έχετε, στήθος κοτόπουλου τεμαχισμένο κ.α.
Αυτή τη φορά έβαλα κεφτεδάκια και έκανα τα σχέδια σε σχήμα τριαντάφυλλου!
Βγαίνουν 8 τριαντάφυλλα χρησιμοποιώντας 1,5 φύλλο σφολιάτας.
Για τη βάση χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη μισή σφολιάτα που μας περισσεύει. Μπορείτε να τη βάλετε σε ένα γυάλινο πυρέξ ή σε ένα στρογγυλό ταψί. Από επάνω τοποθετούμε τα τριαντάφυλλα που φτιάξαμε με τον κιμά.
Για τα κεφτεδάκια χρειαζόμαστε:
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, καλά μουσκεμένες
1 αυγό
λίγος μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ρίγανη
Εκτέλεση:
Τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Τα πλάθουμε σε μακρόστενα κεφτεδάκια και τα βάζουμε μέσα στη σφολιάτα μας και έτσι γίνονται τα τριανταφυλλάκια!
Υλικά για τη γέμιση τώρα της πίτας:
4 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση 2:
Χτυπάμε 4 αυγά με 200 γρ. κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και λίγο μαϊντανό για έξτρα γεύση και εμφάνιση ανάμεσα στα τριαντάφυλλα, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας επιτυχία!