Τούρτα σοκολατένιος πειρασμός – Μια τούρτα θεϊκή!

Τούρτα σοκολατένια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Μία τούρτα μοναδική είναι αυτή που θα φτιάξουμε σήμερα. Την έχω βαφτίσει «Σοκολατένιο Πειρασμό» και για μένα αποτελεί έναν ύμνο στην αγαπημένη μας σοκολάτα.

Συνδύασα διαφορετικά γλυκά και τα προσάρμοσα, στις δικές μου γευστικές προτιμήσεις. Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να βλέπω το τελικό αποτέλεσμα.

Τούρτα σοκολατένιος πειρασμός

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για το παντεσπάνι:

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

170 γρ. αλεύρι φαρίνα

2 βανίλιες

2 κ.γ. κακάο

Χτυπάμε τα 2 πρώτα υλικά μέχρι να αφρατέψει η ζύμη μας και προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το κακάο.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι μας.

Χωρίζουμε το παντεσπάνι ακριβώς στα δύο και έτσι έχουμε 2 βάσεις.

Θα χρειαστούμε και λίγο σιρόπι για το παντεσπάνι μας κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης της τούρτας.

Για το σιρόπι μας θα χρειαστούμε:

250 ml νερό

250 γρ. ζάχαρη

1 στικ κανέλας

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα να βράσουν μόνο για 5 λεπτά και περιμένουμε να κρυώσει, για να βρέξουμε τις βάσεις μας.

Για τη σοκολατένια κρέμα σαντιγί θα χρειαστούμε:

500 γρ. κρέμα γάλακτος (ό,τι έχει ο καθένας), εγώ χρησιμοποίησα τη σαντιγί με το πράσινο κουτί

200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

1 βανίλια

200 γρ. νουτέλα

 

Χτυπάμε τη σαντιγί πρώτα με το μίξερ και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια.

Για τη σοκολατένια γεύση που θέλουμε, προσθέτουμε μέσα στη σαντιγί 200 γρ. νουτέλα  και την ανακατεύουμε με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Τώρα για την κρέμα βανίλιας, θα χρειαστούμε:

500 γρ. γάλα

4 κ.σ. κορν φλάουρ

80 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

 

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

 

Μόλις κρυώσει καλά η κρέμα μας την ανακατεύουμε μαζί με τη σαντιγί που είχαμε φτιάξει προηγουμένως.

Τη μοιράζουμε στα δύο.

Συναρμολόγηση τώρα της τούρτας:

Βάζουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι από κάτω, ενδιάμεσα μπαίνει η σοκολατένια σαντιγί με την κρέμα, από επάνω βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και τέλος από επάνω και γύρω γύρω, βάζουμε πάλι τη σοκολατένια σαντιγί κρέμα.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να παγώσει λίγο. Κατόπιν περιχύνουμε τη γκανάζ που θα φτιάξουμε και στολίζουμε όπως θέλουμε.

Για τη γκανάζ θα χρειαστούμε:

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μέλι

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθεί λίγο και την ρίχνουμε στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά μας, βάζουμε και το μέλι.

Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΨαρόσουπα με μπακαλιάρο – Γεύση όνειρο της Ανατολικής Θράκης
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 6 Απριλίου 2021