Μία τούρτα με απίθανη γεύση που θα τρώτε και θα εύχεστε να μην τελειώσει! Ιδανική λύση για γενέθλια και για άλλες χαρούμενες και εορταστικές στιγμές.
Μπορείτε να την απολαύσετε και μετά το φαγητό, αλλά και να την διαθέσετε ως ένα υπέροχο κέρασμα σε φίλους σας.
Η συνταγή για εσάς:
Τούρτα μιλφέιγ φράουλας
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για το μιλφέιγ τούρτας:
2 πακετάκια Cream Crackers (τα κόκκινα)
μισό κουπάκι φράουλες
Για την κρέμα σαντιγί θα χρειαστούμε:
500 γρ. κρέμα γάλακτος (ό,τι έχει ο καθένας),εγώ χρησιμοποίησα τη σαντιγί με το πράσινο κουτί
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
Χτυπάμε τη σαντιγί πρώτα με το μίξερ και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες.
Για την κρέμα θα χρειαστούμε:
1 λίτρο γάλα
7 κ.σ. κορν φλάουρ
160 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα τέσσερα υλικά μας και μόλις ομογενοποιηθούν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά η κρέμα μας.
Συναρμολόγηση της τούρτας μιλφειγ φράουλας:
Βάζουμε μία στρώση cream crackers στο τσέρκι αφού πρώτα τα βουτήξουμε για δευτερόλεπτα στο γάλα, μετά βάζουμε τη μισή κρέμα και περιμετρικά τις φράουλες κομμένες στη μέση.
Ύστερα πάλι cream crackers και μετά την υπόλοιπη κρέμα μας και τέλος βάζουμε τη χτυπημένη σαντιγί μας.
Τέλος, τρίβουμε αν θέλουμε μερικά κράκερς και πασπαλίζουμε με άχνη και λίγες φράουλες.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει..
Καλή σας επιτυχία!