Τούρτα Αμυγδάλου σπιτική – Πιο εύκολη δεν γίνεται

Τούρτα Αμυγδάλου

Από μικρή αγαπούσα αυτή την τούρτα, την έβρισκα πολύ γευστική και η θεία Ελένη μας την έφτιαχνε πάντα στις γιορτές και πάντα βάζαμε την Πρωτοχρονιά ένα κεράκι, ευκαιρία να «σβήσουμε» τον παλιό χρόνο με τα καλά ή τα κακά του.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος βάλαμε ένα κεράκι στην τούρτα αυτή…

Πάντως γίνεται πολύ εύκολα και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο ενδιάμεσο και κομμάτια ανανά από κονσέρβα που μου αρέσει πολύ ή ακόμα κάποια φρούτα χειμερινά βατόμουρα, σμέουρα για να δώσουμε πιο γιορτινή γεύση. Η βάση της συνταγής είναι η ίδια απλά βάζουμε λίγα φρουτάκια στο εσωτερικό και ανάλογα στην επιφάνεια.

Μπορείτε να την τυλίξετε και με μια ολοκόκκινη κορδέλα για να γίνει ακόμα πιο γιορτινή.

Εγώ σας δίνω την κυρίως συνταγή που είναι τόσο εύκολη να γίνει από όλους.

Τούρτα Αμυγδάλου σπιτική 2

Τούρτα Αμυγδάλου

Από τη θεία Ελένη

Υλικά

250 γρ.  βούτυρο εκλεκτό

5 κρόκους από φρέσκα αυγά

200 γρ. ζάχαρη άχνη

400 ml  κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

2 βανιλίνες ή 2 στικ βανίλιας

200 γρ. αμύγδαλα, χωρίς τη φλούδα, ψιλοσπασμένα

ξύσμα από 1  λεμόνι, ακέρωτο

1 κ.γ κανέλα, σε σκόνη

300 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

Λικέρ Πορτοκαλιού Grand Marnier ή μπράντι

2 φύλλα ζελατίνης

100 γρ. φιλέ αμυγδάλου ή σπασμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Τούρτα Αμυγδάλου σπιτική

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες, μια κουταλιά ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη ζελατίνη μέχρι να έχουμε μια πλούσια κρέμα σαντιγί. Την βάζουμε σε μπολ

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα το βούτυρο μέχρι να «αφρατέψει». Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Προσθέτουμε  τα αμύ¬γδαλα και την μισή κρέμα σαντιγί και αναμιγνύουμε με την μαρίζ απαλά μέχρι να αρχίσει η κρέμα να πήζει.

Προς το τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.

Στη βάση της φόρμας της τούρτας βάζουμε μια στρώση από τα μπισκότα σαβουαγιάρ, τα ραντίζουμε με το λικέρ και αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν.

Στρώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια των μπισκότων και αμέσως μετά κάνουμε και δεύτερη στρώση με μπισκότα.

Με την υπόλοιπη κρέμα σαντιγί τυλίγουμε την επιφάνεια της τούρτας επάνω και ολόγυρα.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Βγάζουμε τη τούρτα από το ψυγείο και την πασπαλίζουμε επάνω και ολόγυρα με τις λεπτές φέτες αμυγδάλου που είναι καβουρδισμένες.

Στη βάση της τούρτας αν θέλουμε διακοσμούμε με σαντιγί που βάζουμε σε κορνέ για να πάρει ωραίο σχήμα.

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια Θεσσαλονίκης. Γεύση ασυναγώνιστη και όνομα βαρύ σαν ιστορία!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου 2020