Τουρλού πολύχρωμη με διάφορα λαχανικά – Κορυφαία γεύση εποχής!

Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα σας φίλες μου και φίλοι. Σήμερα η μέρα είναι καλοκαιρινή, καλώς ναρθει το ζεστό καλοκαιράκι. Να κλείσουν και τα σχολεία των παιδιών, να αποδράσουμε κι εμείς για τις διακοπές μας. Ναι αλλά τί τρώμε σήμερα; Καλά, θέλει και ρώτημα; Αυτό που προτάσσει η εποχή..

Ένα φαγητό ελαφρύ, γευστικό και άκρως θρεπτικό.

Ακολουθείστε και δεν θα χάσετε.

Τουρλού μαγειρεμένο σε αντικολλητικό τηγάνι

από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για την τουρλού:

2 μεγάλες μελιτζάνες

2 μέτρια κολοκυθάκια

4 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κόκκινες

4 μεγάλες πατάτες

Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 φλ. νερό

1 φλ. ελαιόλαδο

2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες

Χυμό ντομάτας

Ντοματίνια

1 κύβο λαχανικών

Επίσης θα χρειαστούμε και τα απαραίτητα μυρωδικά μας:

Μαϊντανό

Δυόσμο

Ρίγανη

Αλάτι

Μαύρο και κόκκινο πιπέρι

Μπούκοβο

Κάρυ ή κουρκουμά

Εκτέλεση:

Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε όλα τα λαχανικά μας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά πρώτα τις πατάτες, στη συνέχεια τα κρεμμύδια μας, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και στο τέλος προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και αρωματικά μας.

Τα μαγειρεύουμε σε μεσαία θερμοκρασία, για 30 λεπτά περίπου και μετά απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Διακοπή νερού σήμερα στην Τ.Κ Σταυρού
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 24 Μαΐου  2022