Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Έμβολος.
Σήμερα σας προτείνω κάτι ξεχωριστό.
Τις πεντανόστιμες κόκκινες Μπαχοβίτικες πιπεριές. Είναι από την περιοχή της Αλμωπίας
και έχουν ένα ελαφρύ κάψιμο, γίνονται και υπέροχο τουρσί.
Τηγανιτές πιπεριές Μπαχοβίτικες σε βάζο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.
Υλικά:
3 κιλά πιπεριές πλυμένες και στραγγισμένες
Τις τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ολόκληρες.
Τις βάζουμε σε ταπερ να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε κοτσανάκι και σπόρια.
Έπειτα τις αποθηκεύουμε σε βάζα με μία κουταλιά αλάτι και το λάδι τους (που τηγανίσαμε).
Προσοχή! Θέλουν απαραίτητα ψυγείο.
Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο αλλά και για τσιπουράκι.