Tαξίδι γεύσεων στην Αλεξάνδρεια Μέρος 5o – Συνταγή η «κουρκούτη» με το κοτόπουλο

Η «κουρκούτη» με το κοτόπουλο

Η «κουρκούτη» με το κοτόπουλο

Sissy nika
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

Από την Θεοφανή Ματοπούλου

Υλικά για 4 άτομα

1 1/2 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

4 κουτ. σούπας αλεύρι

Ελαιόλαδο

Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1κουτ. καφέ αλάτι

kota

 Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό.

Το ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί.

Το αφήνουμε να βράσει για σαράντα πέντε λεπτά με μια ώρα.

Μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε για λίγο.

Το ζωμό τον αφήνουμε στην κατσαρόλα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι «καίμε» το ελαιόλαδο, αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε γυρίζοντάς το από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι «καίμε» το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το αλεύρι μας ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να κοκκινίσει.

Τότε το «σβήνουμε» με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ζουμί ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε μια οβάλ βαθιά πιατέλα βάζουμε το κουρκούτι και από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλο.

Γεύση μεστή και «αληθινή»!

Προηγούμενο άρθροΕποχές του ΄60 στην συλλογή του βαμβακιού. Σε απόγνωση οι βαμβακοκαλλιεργητές
Επόμενο άρθροΑ΄ ΕΚΑΣΚΕΜ: Αποτελέσματα – Βαθμολογία – Επόμενη αγωνιστική