Mπομπότα με σπανάκι και τσουκνίδα – Από την ΄Αννα Ματοπούλου
Υλικά
3 κούπες καλαμποκάλευρο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ελαιόλαδο
3 κούπες χλιαρό νερό
Λίγο μπέικιν πάουντερ
½ κιλό σπανάκι και τσουκνίδα ήμερη καλά πλυμένη
¼ κιλού φέτα μέτρια,χοντροτριμμένη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Στο μεταλλικό μπολ του μίξερ ρίχνουμε κατά σειρά το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό, το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει πηκτός χυλός.
Κόβουμε τα χορταρικά με το χέρι μας. Από τις τσουκνίδες κρατάμε μόνο τις κορφούλες.
Στο μίγμα προσθέτουμε τα χορταρικά, το αλάτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί των 36 εκ. με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο καλαμποκάλευρο για να μην κολλήσει η μπομπότα μας στο ταψί.
Ρίχνουμε το μίγμα μας στο ταψί που ετοιμάσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι μας αν τη μπομπότα μας ψήθηκε. Το μαχαίρι πρέπει να βγεί καθαρό όταν το βυθίσουμε σε αυτήν.
Αφήνουμε την μπομπότα μας να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και την μοιραζόμαστε!