Ταρτάρ τόνου με τορτίγιας

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ψαρομεζές του ονείρου από την Λέρο. Η νοστιμιά του καταγράφεται έντονα στην μνήμη… η γεύση πρωτότυπη και πανεύκολη.

Ο Αντώνης ξεσήκωσε την συνταγή από την Καραιβική στην Λέρο όμως την δοκιμάσαμε στα καλύτερά της γιατί απλά το ψάρι ήταν νοστιμότερο και η παρέα αρκούντως “ξεσηκωτική” ατενίζοντας το μοναδικό Κάστρο του νησιού

Η συνταγή δική σας.

Ταρτάρ τόνου με τορτίγιας

Από τον Αντώνη Φυλακούρη του ξενοδοχείου Leros Princess  Αλιντα Λέρου

Υλικά

300 γρ. τόνο φρέσκο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 μοσχολέμονο τον χυμό και το ξύσμα

20 γρ. σόγια σως

2 ντομάτες

1 κλωναράκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τον τόνο σε μικρά ζαράκια.

Ψιλοκόβουμε την ντομάτα αφαιρώντας τους σπόρους και τα υγρά της.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τόνο, το κρεμμύδι το οποίο το πιέζουμε για να βγάλει τους χυμούς του, την τομάτα, το μαϊντανό, την σόγια, το χυμό από το μοσχολέμονο και το ξύσμα του.

Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 20 λεπτά για να βγάλουν όλα τα υλικά τα αρώματά τους.

Βάζουμε τον τόνο σε τσέρκι και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Τον σερβίρουμε σε όστρακο πίνας και συνοδεύουμε με τσιπς τορτίγια.

Mικρά μυστικά

Αν δεν έχουμε μοσχολέμονο, λάιμ δηλαδή μπορούμε να βάλουμε πορτοκάλι ή λεμόνι.