ΣΥΡΙΖΑ & Δικαιοσύνη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη η τελευταία παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης για ν’ ακούει η Δικαιοσύνη!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ας πούμε τι συνέβη για να έχουν εικόνα κι όσοι δεν γνωρίζουν την υπόθεση. Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, κάλεσε τους δημοσιογράφους  Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννα Παπαδάκη και Αλέξανδρο Τάρκα, ως κατηγορουμένους  για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, και δύο κατηγορίες για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά  με την υπόθεση Novartis. Δηλαδή την υπόθεση –φιάσκο που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε και κρέμασε στα μανταλάκια πολιτικούς του αντιπάλους!

Τι ήταν να συμβεί αυτό;  Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, troll και διάφοροι των social media σήκωσαν κοπετό. Και δη ακατανόητο αφού ουδείς γνωρίζει αν ενέχονται οι νέοι κατηγορούμενοι σε όσα κατηγορούνται. Η Δικαιοσύνη θα το βρει.

Όμως, είναι απίστευτη η ανευθυνότητα με την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε  για… ποινικοποίηση της ελευθεροτυπίας! Όπως και για… κυβερνητικό κυνήγι δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο της Novartis!

Προσέξτε: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο άχαστος Νάσος Ηλιόπουλος, βγήκε με οργή και μας είπε ότι «η στήριξή τους είναι ζήτημα ελευθερίας του τύπου»! Ο Μπαλάφας μας είπε ότι είναι «η ποινικοποίηση της ελευθεροτυπίας ως αποκορύφωση της λογοκρισίας»! Ο Αλεξιάδης μας είπε ότι «αντί να είναι υποψήφιοι για βράβευση είναι κατηγορούμενοι»!

Προσέξτε κι αυτό: Ταυτοχρόνως, βγήκαν διάφοροι καλλιτέχνες (!!!) και μας είπαν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την κλήση! Προφανώς θα ξέρουν περισσότερα ο Ταξιάρχης Χάνος, ο  Χρήστος Στεργιογλου ή ο Χάρης Τζωρτζάκης!

Κι αν αυτά αποτελούν αντιδράσεις που άπτονται του εθιμικού δικαίου της Αριστεράς ν’ ανακαλύπτει παντού …περιορισμούς στη δημοκρατία, τι να πούμε για τον  ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο; Ο γηραιός ευρωβουλευτής (ψηφισμένος από δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της ΝΔ) χωρίς να έχει καμιά δουλειά και χωρίς καν να γνωρίζει τι έχει βρει η Δικαιοσύνη και κατέστησε κατηγορούμενους τους δημοσιογράφους, βγήκε και δήλωσε:  «Το θέμα δικαστικής δίωξης δημοσιογραφικών στελεχών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περάσει καλά στην ΕΕ, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε τέτοια ζητήματα λόγω της κυβερνητικής πολιτικής σε Πολωνίας και Ουγγαρία και μπορεί ορισμένοι να καταλήξουν σε λάθος συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Ευλόγως λοιπόν ο πολίτης αναρωτιέται: Τι προτείνουν όλοι αυτοί; Να μη καλεί η Δικαιοσύνη ή να μη κατηγορεί κάποια πρόσωπα, έστω κι αν έχει βρει απλές αποχρώσες ενδείξεις ευθύνης τους, επειδή είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Κι είναι δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ να αντιτίθεται στη διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου και της ειδικής ανακρίτριας;

Τι προτείνει ο γηραιός Κύρτσος; Να μην ενεργεί η Δικαιοσύνη συμφώνως με όσα ερευνά και βρίσκει; Να τα βάζει στο συρτάρι για να μη …σκεφτούν στην Ευρώπη ότι… είμαστε Πολωνία και Ουγγαρία;

Ας μη μπλέξουμε στην υπόθεση τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis. Ούτε πώς επιχείρησε να πάει σε εκλογές με τους πολιτικούς του αντιπάλους σιδηροδέσμιους. Μα δεν μπορεί να μη σχολιάσουμε την υποκρισία όσων κατοικοεδρεύουν στην  Κουμουνδούρου. Προφανώς επειδή κρίνουν εξ ιδίων…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου 2022
Επόμενο άρθροFitch: Αναβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.