Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα τα πιο νόστιμα τηγανόψωμα. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν, αλλά και οι μεγάλοι θα γλύφουν τα δάκτυλά τους. Η συνταγή είναι πανεύκολη και μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας τα υπέροχα τηγανόψωμα θα βρίσκονται στο πιάτο σας.
THΓΑΝΟΨΩΜΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΤΟΥ «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ»
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κοφτό κ. γλ. αλάτι
Χλιαρό νερό
Μέλι (ανθόμελο ή ελάτης)
Κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ
Ξύλο κανέλας
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά στο αλεύρι .
Ρίχνουμε σιγά – σιγά χλιαρό νερό προσθέτοντας και το αλάτι έτσι ώστε να μην έρθει σε άμεση επαφή με τη μαγιά.
Βάζουμε τόσο νερό όσο η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη .
Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει για μια ώρα περίπου. Σε ένα τηγάνι καλύπτουμε την επιφάνεια του με ελαιόλαδρο και όταν ζεσταθεί απλώνουμε το μείγμα μας με την βοήθεια ενός κουταλιού . Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν .
Πασπαλίζουμε με κανέλα και περιχύνουμε τα τηγανόψωμα με μέλι ελάτης .
Διακοσμούμε την πιατέλα μας με ξύλο κανέλας.