Συνταγή: Θεσπέσια μηλόπιτα – Apple pie

Θεσπέσια μηλόπιτα από την Άννα Καταχανά

Anna Katahana
Από την Άννα Καταχανά

milopita 1

Υλικά

3-4 μήλα

3 κουτ σούπας ζάχαρη

2 κουτ σούπας βούτυρο

1 κουτ γλυκού κανέλα

Σταφίδες όσες θέλετε

milopita 2

Για το μείγμα

3 αυγά

3 κουτ σούπας βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κεσεδάκι γιαούρτι

Σταφίδες

Μήλα

Καρύδια

Κανέλα

 Καθαρίζουμε τα μήλα. Τα κόβουμε σε μεγάλα λεπτά κομμάτια. Αλείφουμε καλά το ταψί με βούτυρο – βιτάμ και βάζουμε τα μήλα σε σχηματισμό μαζί με την κανέλα, την ζάχαρη και τις σταφίδες. Τα αφήνουμε να ψηθούνε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουνε χρώμα περίπου 15 λεπτά.

 milopita 3milopita 4

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα μας. Για το μείγμα βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε λίγο και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι, τις σταφίδες, τα καρύδια , το βούτυρο, την κανέλα, τα αυγά και όσα μήλα θέλετε. Χτυπάμε το μείγμα για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στον αέρα. Τρυπάμε το μείγμα με μια οδοντογλυφίδα εάν βγει καθαρή κλείνουμε τον φούρνο.

milopita 5

Βγάζουμε την μηλόπιτα από το ταψί μόλις κρυώσει..’

 

Apple pie

 

Ingredients

3-4 apples

3 tablespoons sugar

2 tablespoons butter

1 teaspoon cinnamon

Raisins many as you want.

milopita 2

For the mixture

3 eggs

3 tablespoon butter

1 cup sugar

1 1/2 cup of flour for all uses

1 bag baking powder

1 yogurt

raisins

apples

walnuts

cinnamon

milopita 4

How to prepare

Peel the apples. Cut into long thin pieces. Butter the pan and place apples in formation along with cinnamon, sugar and raisins. Let them cook at 180 degrees until they have a golden brown color, about 15 minutes.

Meanwhile prepare this mixture. For the mixture, in a bowl pour the flour with the baking powder and sugar. Mix a little and then add yogurt, raisins, walnuts, butter, cinnamon, eggs and as many apples you want. Beat the mixture for 5-6 minutes. Pour the mixture over the apples and put in the oven for 30 minutes in the baking setting. Puncture the mixture with a toothpick and if it comes out clean then switch off the oven. Remove the pie from the pan when cool .. ‘

milopita 6