ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ με ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η Άννα σας δίνει την δική της εκδοχή της Τάρτας Φράουλας με Σοκολάτα, βασισμένη στην συνταγή της Ντίνας Νικολάου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
200 γρ. Φαρίνα
½ φάκελο (4 γρ.) Μπέικιν Πάουντερ1 Σοκολάτα ψιλοκομμένη για την κρέμα
1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
80 γρ. ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο μαλακό
1 αυγό ολόκληρο
½ κ.γλ. αλάτι
400 ml γάλα κρύο
250 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
250 γρ. Κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο
3τεμ. φράουλες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε στο μίξερ με τον γάντζο τη Φαρίνα, το Μπέικιν Πάουντερ, τη Σοκολάτα, το αυγό, το αλάτι, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία μπάλα γύρω από τον γάντζο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό όταν χτυπάμε το μίγμα, για να ομογενοποιηθεί καλύτερα η ζύμη. Παίρνουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1,5 ώρα. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, στρώνουμε στον πυθμένα και στα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης φόρμας διαμέτρου 20 εκατοστών. Απλώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε και βυθίζουμε τις φράουλες.
(Εάν μας έμεινε ζύμη κάνουμε λωρίδες και σκεπάζουμε την κρέμα με τις φράουλες σχηματίζοντας με τις λωρίδες ζύμης το σχήμα της πάστα φλώρας. Αλείφουμε τις λωρίδες ζύμης με τον κρόκο του αυγού). Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν ψηθεί βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας. Ψιλοκόβουμε την Κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει η γκανάς.
Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνουμε το γλυκό με τη γκανάς σοκολάτας και στολίζουμε με φράουλες.