Τάρτα με δημητριακά και τριμμένο μπισκότο – Από την Ελένη Μπρούφα

Υπέροχη τάρτα δημητριακών για κάθε ηλικία!

Μια τάρτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά για τη ζύμη:

Από την Ελένη Μπρούφα

500 γρ φαρινάπ (αυτό που φουσκώνει μόνο του)

300 γρ βούτυρο

150 γρ ζάχαρη

1 αυγό/1 βανίλια

Για την κρέμα:

2κουπες τριμμένο μπισκότο

2 κούπες τριμμένα δημητριακά (corn flakes ) νυφάδες καλαμποκιού

2 φακελάκια κρέμα βανίλια του εμπορίου (αυτά που  παρασκευάζονται με κρύο γάλα)

1 λίτρο γάλα περίπου

5-6 κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας για τη διακόσμηση στο τέλος

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
  2. Αφήνουμε για κανένα τέταρτο στο ψυγείο να σφίξει και μετά την απλώνουμε στην ταρτιέρα μας.
  3. Τρυπάμε διαδοχικά την επιφάνειά της για να μη φουσκώσει πολύ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά το πολύ.
  4. Ενώ ψήνεται η τάρτα μας, ετοιμάζουμε την κρέμα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε από μια κούπα μπισκότα και δημητριακά.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Θα δώσουν στην κρέμα μια πολύ

 ιδιαίτερη γεύση.

  1. Αφού έχει ψηθεί η τάρτα μας και είναι έτοιμη, αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην επιφάνειά της την κρέμα.
  2. Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπισκότο και τα δημητριακά και προσθέτουμε τη μαρμελάδα, έτσι για να τη διακοσμήσουμε λιγάκι.

 

Καλή σας επιτυχία!!!!