Ονειρική γεύση… με όλου του κόσμου τα καλά. Κουζίνα ευζωίας της Κρήτης. Το όνομά του συμπεθεριό … γιατί στο πιάτο συνταιριάζουν και δένουν αρμονικά όλες οι γεύσεις και τα υλικά.
Στην απλοϊκή κουζίνα της Κρήτης ανάλογα με την εποχή χρησιμοποιούν τα υλικά που έχουν από ρύζι και όσπρια μέχρι αγκιναράκια…
Η φίλη Κωνσταντίνα ετοίμασε το γευστικό πιάτο στο Βοτανικό Πάρκο και το απόλαυσα όσο δεν φαντάζεστε… Στην συνταγή δεν γράφουμε ποσότητες για τα χορταρικά και τα αρωματικά παρά μόνο για τα φασόλια, την πατάτα, το κρεμμύδι και την ντομάτα που αποτελούν την βάση οπότε το δικό σας συμπεθεριό θα έχει την υπογραφή σας…
Συμπεθεριό της ΄Ανοιξης
Από την chef Κωνσταντίνα Χιώτη
Υλικά για 4 άτομα
Λίγο φρέσκο σπανάκι
Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι χοντροτριμμένο
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη
Λίγο μάραθο
Λίγο μαιντανό
Μισό κιλό μαυρομάτικα φασόλια ξηρά
Λίγα σέσκουλα
Λίγα λάπαθα
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κομμάτια
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπολ να μουλιάσουν.
Αλλάζουμε νερό και τα σουρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό, τον άνηθο και τον μάραθο.
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χορταρικά και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά μας.
Αμέσως μετά προσθέτουμε χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από την εστία και αφήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα μας ανακινώντας την κατσαρόλα μας.
Σερβίρουμε σε πιάτα το «συμπεθεριό μας» και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και πράσινες ελίτσες και φέτα λεμονιού επιλεκτικά.
Η ανυπέρβλητη νοστιμιά στο πιάτο μας!