Σε αυτή τη συνταγή στα υλικά υπάρχει άνηθος φρέσκος (μυρωδικό) και είναι προαιρετικό. Επειδή έχει έντονη γεύση, σε πολλούς δεν αρέσει. Στη συνταγή μας δεν έχω χρησιμοποιήσει άνηθο.
Υλικά: ( για 1 κιλό τζατζίκι)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με όλα του τα λιπαρά 10%
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο αγγουράκι ή 2 μετρίου μεγέθους
1 καλή πρέζα αλάτι
λίγο ξύδι (1 ½ κ.σ.)
λίγο ελαιόλαδο (τόσο όσο χρειάζεται για να ραντίσετε μία σαλάτα)
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ το οποίο να κλείνει αεροστεγώς προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Συνεχίζουμε και καθαρίζουμε το αγγουράκι, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
- Το ίδιο κάνουμε και με το σκόρδο. Αν δεν έχουμε πρέσα σκόρδου το ψιλοκόβουμε στο χέρι.
- Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμιχθούν όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Είναι καλό να καταναλωθεί την επόμενη μέρα. Θα πάρει περισσότερη γεύση και άρωμα μέχρι την άλλη μέρα.
Καλή σας επιτυχία!!!