Από την εξέχουσα βοτανολόγο και υπέροχη μαγείρισσα Φωτεινή Κασσαβέτη από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Απολαύστε ένα νόστιμο πιάτο το οποίο μπορείτε να ετομάσετε εύκολα και γρήγορα.
Η συνταγή δική σας.
Σνίτσελ από μοσχάρι με πατατούλες και φασκόμηλο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι κιλότο
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
500 γρ. πατάτες baby
150 γρ. μανιτάρια ολόκληρα ή σε φέτες
½ ματσάκι φασκόμηλο
80 ml ελαιόλαδο
300 ml ζωμό λαχανικών
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κρέας σε λεπτές μεγάλες φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά.
Σε διπλανό πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε άλλο την φρυγανιά.
΄Ετσι «περνάμε» τα σνίτσελ πρώτα από τα αυγά μετά από το αλεύρι και την φρυγανιά γυρίζοντάς τα και από τις δύο μεριές.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Σε πιατέλα βάζουμε απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε τα σνίτσελ, χωρίς να τα σκεπάσουμε.
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι και στο τέλος ρίχνουμε τον ζωμό.
Αν θέλουμε ψήνουμε μαζί και μανιτάρια για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στο φινίρισμα του πιάτου.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 25 λεπτά.