Συνταγή: Ντάκος με χλωροτύρι Άνδρου – Από τον Πατέρα Ευδόκιμο

Ντάκος με χλωροτύρι Άνδρου από τον Πατέρα Ευδόκιμο

Ντάκος με χλωροτύρι Άνδρου

Από τον Πατέρα Ευδόκιμο Ηγούμενο της Μονής Παναχράντου της Άνδρου

Ντάκος-με-χλωροτύρι-Mονή---Παναχράντου-΄Ανδρος-Υλικά

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

2 κριθαρένια παξιμάδια από τον ξυλόφουρνο

2 μέτρια ντομάτα

4 κουταλιές σούπας χλωρό τυρί Άνδρου

Αγουρέλαιο

1 σφηνάκι ρακί αρωματική

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θρούμπη

Θυμάρι

Ελίτσες

                                                                                     Για το γαρνίρισμα

Ντάκος-Mονή-Παναχράντου-΄Ανδρος-178Μπαστουνάκια αγγουριού και κόκκινης πιπεριάς

Τρόπος παρασκευής

Περνάμε για ένα δευτερόλεπτο τα παξιμάδια από δροσερό νερό της βρύσης και αμέσως μετά τα ραντίζουμε με την αρωματική ρακί.

Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις περιχύνουμε στα παξιμάδια μας.

Προσθέτουμε το χλωροτύρι, το αγουρέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι, την θρούμπη και το θυμάρι.

Αν θέλουμε βάζουμε και ελίτσες.

Γαρνίρουμε με μπαστουνάκια αγγουριού και κόκκινης πιπεριάς.