Ντάκος με χλωροτύρι Άνδρου
Από τον Πατέρα Ευδόκιμο Ηγούμενο της Μονής Παναχράντου της Άνδρου
2 κριθαρένια παξιμάδια από τον ξυλόφουρνο
2 μέτρια ντομάτα
4 κουταλιές σούπας χλωρό τυρί Άνδρου
Αγουρέλαιο
1 σφηνάκι ρακί αρωματική
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θρούμπη
Θυμάρι
Ελίτσες
Για το γαρνίρισμα
Μπαστουνάκια αγγουριού και κόκκινης πιπεριάς
Τρόπος παρασκευής
Περνάμε για ένα δευτερόλεπτο τα παξιμάδια από δροσερό νερό της βρύσης και αμέσως μετά τα ραντίζουμε με την αρωματική ρακί.
Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις περιχύνουμε στα παξιμάδια μας.
Προσθέτουμε το χλωροτύρι, το αγουρέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι, την θρούμπη και το θυμάρι.
Αν θέλουμε βάζουμε και ελίτσες.
Γαρνίρουμε με μπαστουνάκια αγγουριού και κόκκινης πιπεριάς.