Συνταγή: Κυδώνια ψητά από την Ελένη Μπρούφα

Κυδώνια ψητά 

Υλικά:

broufa-eleni
Από την Ελένη Μπρούφα

4-5 κυδώνια μετρίου μεγέθους

1 ½  ποτήρι ζάχαρη

1 ½  ποτήρι νερό

2-3 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ

λίγη κανέλλα

psita-kydoniaΕκτέλεση συνταγής:

  1. Πλένουμε καλά τα κυδώνια μας, έτσι ώστε να φύγει αυτό το εξωτερικό χνούδι.
  2. Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και καθαρίζουμε εσωτερικά το κάπως σκληρό μέρος, εκείνο που έχει τα κουκούτσια.
  3. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το λικέρ ή το κονιάκ, ρίχνουμε την κανέλλα μας και τέλος το νερό μας.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ώρα.
  6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα αρχίσουν να μαλακώνουν και να δημιουργείται ένα πολύ ωραίο σιρόπι.

Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλύκισμα!

Καλή επιτυχία!!!!

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή: Κρέμα μασκαρπόνε με crumble μπισκότου και μαρμελάδα από τον Νίκο Δημητροκάλη – Ο Έμβολος χορηγός
Επόμενο άρθροΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗ στο ενημερωτικό site ΕΜΒΟΛΟΣ