![psita-kydonia](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2016/12/ψητά-κυδώνια-696x522.jpg)
Κυδώνια ψητά
Υλικά:
![broufa-eleni](http://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2016/11/Μπρούφα-Ελένη-225x300.jpg)
4-5 κυδώνια μετρίου μεγέθους
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερό
2-3 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
λίγη κανέλλα
- Πλένουμε καλά τα κυδώνια μας, έτσι ώστε να φύγει αυτό το εξωτερικό χνούδι.
- Κόβουμε τα κυδώνια στη μέση και καθαρίζουμε εσωτερικά το κάπως σκληρό μέρος, εκείνο που έχει τα κουκούτσια.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Έπειτα προσθέτουμε το λικέρ ή το κονιάκ, ρίχνουμε την κανέλλα μας και τέλος το νερό μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ώρα.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα αρχίσουν να μαλακώνουν και να δημιουργείται ένα πολύ ωραίο σιρόπι.
Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλύκισμα!
Καλή επιτυχία!!!!