Συνταγή: Κοτόπουλο με μυζήθρα και σπανάκι

Κοτόπουλο με μυζήθρα και σπανάκι
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια συνταγή που δίνει γεύσεις και που θα αγαπηθεί από όλη την οικογένεια.

 

Εύκολη στην υλοποίησή της και σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι έτοιμη και στρωμένη στο τραπέζι σας για να την απολαύσετε.

Η συνταγή δική σας.

Από την chef Κωνσταντίνα Χιώτη του Ξυλόσκαλου Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη

Υλικά για 4 άτομα

2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στα δύο

200γρ. σπανάκι

100 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα

100γρ. μυζήθρα

100γρ. στάκα ή ανθόγαλο ή βούτυρο

250ml. γάλα

1 μέτριο κρεμμύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοτόπουλο με μυζήθρα και σπανάκι

 

Κωνσταντίνα Χιώτη
Η υπέροχη σεφ Κωνσταντίνα Χιώτη!

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την μισή μυζήθρα, την μισή στάκα και την μισή ποσότητα γάλακτος.

Τα μαγειρεύουμε για λίγο όλα μαζί μέχρι να δέσουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα παχύρευστο.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας μας.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα της μυζήθρας, της στάκας και του γάλακτος και να βράζουμε ανακατεύοντας για λίγο με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Προσθέτουμε και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Φινίρισμα

Περιχύνουμε την σάλτσα με το σπανάκι στο πιάτο μας και βάζουμε από πάνω ή δίπλα το φιλέτο κοτόπουλο.

Πάνω από το κοτόπουλο περιχύνουμε και την δεύτερη σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε και τα μαυρομάτικα φασόλια πάνω στο σπανάκι ή δίπλα.

Συνοδεύουμε το πιάτο με πατάτες τηγανιτές μαμαδίστικες και σαλάτα εποχής.

 

Προηγούμενο άρθροΜειώνεται σημαντικά η πιθανότητα επιτυχίας μιας εξωσωματικής, αν ο πατέρας είναι πάνω από 51
Επόμενο άρθροΟγδονταπεντάχρονος περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον τρόπο με τον οποίο τον εξαπάτησαν μέλη συμμορίας, που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ