Συνταγή: Κοτόπουλο με ρύζι – Από την Ελένη Μπρούφα

Πιστεύω ότι πιο απλό φαγητό από αυτό δεν υπάρχει. Απλό αλλά και νόστιμο.

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

1 κοτόπουλο σε μερίδες (ή και λιγότερο αν πρόκειται να κάνετε μικρή ποσότητα φαγητού)

1 ½  κούπα ρύζι κίτρινο (χρησιμοποιείστε επίσης ό,τι ρύζι σας αρέσει)

1 κούπα λάδι  (μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο)

Αλάτι και  πιπέρι

kotopoulo-me-ryziΕκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε και βράζουμε καλά το κοτόπουλό μας. Να έχει μαλακώσει εντελώς (το ρύζι δε θέλει πολλή ώρα για να μαγειρευτεί).
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο απ το λάδι μας για να κάψουμε λίγο το ρύζι μας. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά και ρίχουμε και λίγο ζωμό απ το κοτόπουλο. Μόλις το πιει το κατεβάζουμε απ τη φωτιά.
  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε το κοτόπουλο και γύρω από αυτό το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και περίπου 3 κούπες απ το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο.

4.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας και το ρύζι να πιει το ζωμό του.

 

Καλή σας επιτυχία !!!

Προηγούμενο άρθρο«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι…» – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθρο«Τα περί έξαρσης των πλειστηριασμών είναι παραπλανητικά» σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του