Πιστεύω ότι πιο απλό φαγητό από αυτό δεν υπάρχει. Απλό αλλά και νόστιμο.
Υλικά:
1 κοτόπουλο σε μερίδες (ή και λιγότερο αν πρόκειται να κάνετε μικρή ποσότητα φαγητού)
1 ½ κούπα ρύζι κίτρινο (χρησιμοποιείστε επίσης ό,τι ρύζι σας αρέσει)
1 κούπα λάδι (μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο)
Αλάτι και πιπέρι
- Σοτάρουμε και βράζουμε καλά το κοτόπουλό μας. Να έχει μαλακώσει εντελώς (το ρύζι δε θέλει πολλή ώρα για να μαγειρευτεί).
- Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο απ το λάδι μας για να κάψουμε λίγο το ρύζι μας. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά και ρίχουμε και λίγο ζωμό απ το κοτόπουλο. Μόλις το πιει το κατεβάζουμε απ τη φωτιά.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε το κοτόπουλο και γύρω από αυτό το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και περίπου 3 κούπες απ το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο.
4.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας και το ρύζι να πιει το ζωμό του.
Καλή σας επιτυχία !!!