Κολοκυθοκεφτέδες του αγρού με φέτα – Γρήγορα και πεντανόστιμα

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Γευστική δημιουργία, η νοστιμιά της ξεχωριστή. Τους ωραιότερους τους απόλαυσα στο Πλατύ από την Φωτεινή Κασσαβέτη επίλεκτο στέλεχος του emvolos.gr.

H συνταγή είναι ίδια με αυτή που μου ετοίμασε στη Χίο ο  αγαπητός μου Χαράλαμπος Θεοχάρης. Αν μάλιστα είναι κολοκυθάκια από βιολογικής γεωργίας μποστανάκι τότε οι γεύσεις απογειώνονται.

Οι κολοκυθοκεφτέδες συνδυάζονται όμορφα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο και με δροσερό τζατζίκι.

Η συνταγή δική σας.

κολοκυθοκεφτέδες του αγρού 1

Κολοκυθοκεφτέδες μποστανίσιοι με τυράκι φέτα

Από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef  του ξενοδοχείου Ελληνικό Κάστρο, Χίος

Υλικά για 4 άτομα          

11/2 κιλό  κολοκύθια μετρία

1 φρέσκο αυγό

150 γρ πουρέ πατάτας

1 κ. σ. κορν φλαουρ

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα

150 γρ τυρί φέτα τριμμένη

20γρ άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος

40 γρ δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

15 χιώτικα ντοματάκια δροσερά

150 γρ. γιαούρτι με ψιλοκομμένο δυόσμο

κολοκυθοκεφτέδες του αγρού 2ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ξύνουμε τα κολοκύθια στο τρίφτη περιμετρικά μέχρι να φτάσουμε στα σπόρια.

 Αλατίζουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε  για 10 λεπτά.

 Αμέσως μετά τα  στραγγίζουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Τα πλάθουμε σε μέτρια  μπαλάκια.

 Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά γυρίζοντάς τα με λαβίδα.

κολοκυθοκεφτέδες του αγρού 3

Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για δέκα λεπτά.

Σερβίρουμε με δροσερά χιώτικα ντοματάκια και γιαούρτι με δυόσμο ή τζατζίκι δροσερό

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 16 Αυγούστου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 16 Αυγούστου 2025