Συνταγή: Κομπόστα ροδάκινο – Από την Ελένη Μπρούφα

Σπιτική κομπόστα και χωρίς συντηρητικά..

Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 5 ημέρες!

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

6-7 ροδάκινα (όχι ώριμα), να είναι λίγο σκληρά

1 ½  ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

2-3 φύλλα αρμπαρόριζα (δίνει άρωμα στην κομπόστα μας)

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινά μας στη μέση.

  2. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να μη μας μαυρίσουν.

  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις αρχίζει να βράζει, περιμένουμε 5 λεπτά και σβήνουμε.

  4. Προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα ροδάκινα και σκεπάζουμε. Αφήνουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας.

  5. Η θερμοκρασία αυτή θα βοηθήσει τα ροδάκινά μας να μαλακώσουν όσο πρέπει.

Τα ροδάκινα δεν πρέπει να βράσουν πολύ, γιατί μαλακώνουν και διαλύονται. Θα έλεγα ότι πρέπει να ναι κάπως τραγανά.

  1. Αφήνουμε την κομπόστα μας να κρυώσει καλά, την τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!