Γλυκό με άνθη ακακίας – Κορυφαίο άρωμα και γεύση φανταστική

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Σήμερα αγαπημένοι φίλοι μου θα φτιάξουμε ένα εξαιρετικό και σπάνιο γλυκό. Το γλυκό της υπομονής θα έλεγα. Από τις ανθισμένες ακακίες, τώρα που είναι η εποχή τους, μαζεύουμε τα άνθη πρωινή ώρα  για να κρατήσουν το άρωμά τους.

Αφαιρούμε τα κλαδιά  έπειτα η πιο δύσκολη διαδικασία  να αφαιρέσουμε τους μίσχους  για να μείνουν μόνο τα πέταλά τους (εδώ θέλει υπομονή και πολλές ώρες).

Τα ζυγίσουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε πετσέτα .

Γλυκό με άνθη ακακίας 2

Γλυκό με άνθη ακακίας 

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα.

Υλικά:

120 γραμμάρια άνθη

240 γραμμάρια ζάχαρη

300 γραμμάρια νερό

1 κουταλιά μέλι

Μισό χυμό λεμονιού.

Γλυκό με άνθη ακακίας 1

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα άνθη  με ζάχαρη και τα αφήνουμε  για 2 ώρες τουλάχιστον.

Έπειτα ξεκινάμε το βράσιμο.

Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και μόλις ξεκινήσει να βράζει  ρίχνουμε τα υλικά του μπολ.

Χαμηλώνουμε την φωτιά  και βράζουμε 20 λεπτά.

Βράζουμε αλλά 5 λεπτά ρίχνοντας  το μέλι και τον χυμό.

Γλυκό με άνθη ακακίας 3

 

Αποθήκευση σε αποστειρωμένα βάζα.

Παράλληλα έκανα και λικέρ με ανθούς ακακίας.

Από την Ημαθία με αγάπη για όλους τους φίλους της μεγάλης ιστοσελίδας του Έμβολος.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024