Συνταγή: ΚΙΛΙΜΑ ΤΑΤΛΙΣΙ – Χριστουγεννιάτικα μπισκοτολούκουμα

ΚΙΛΙΜΑ ΤΑΤΛΙΣΙ – Χριστουγεννιάτικα μπισκοτολούκουμα
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σισσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

ΚΙΛΙΜΑ ΤΑΤΛΙΣΙ – Χριστουγεννιάτικα μπισκοτολούκουμα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ

 

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα αγνό βούτυρο

1 κούπα μαγειρικό λίπος

1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα

1 βανίλια

½ κούπα ζάχαρη άχνη

4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτί λουκούμια με διάφορες γεύσεις, τριαντάφυλλο, περγαμόντο ή μαστίχα

mpiskloyk

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μεταλλικό μπολ βάζουμε το βούτυρο, το λίπος, την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.

Στο μίγμα ρίχνουμε τη βανίλια, τα αμύγδαλα και σιγά σιγά το αλεύρι.

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και αφράτη.

Πιέζουμε λίγο την ζύμη και την «κόβουμε» δημιουργώντας  παραλληλόγραμμα σχήματα.

Στρώνουμε στο ταψί την λαδόκολλα και «αραδιάζουμε» τα μπισκότα μας.

Ψήνουμε στους 175ο – 180ο για 30 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.

Ανοίγουμε το κουτί με τα λουκούμια και τινάζουμε την πολύ ζάχαρη.

Πιέζουμε με το χέρι μας το λουκούμι και το στρώνουμε ανάμεσα σε δύο μπισκότα σαν σάντουιτς.

Σερβίρονται σε μεγάλη πιατέλα και η παρουσία του σε κάθε γιορτινό τραπέζι ήταν η «χαρά των παιδιών».

Ο καφές και το τσάι τριαντάφυλλο ή περγαμόντο τους «πάει τρέλλα» γιατί δένει και με αρώματα των λουκουμιών.

Προηγούμενο άρθροΈξυπνα διατροφικά τρικ για να μην παχύνουμε τις ημέρες των γιορτών, από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Νάσο Σταμέλο
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Αλεξάνδρεια: Οι αφανείς “ήρωες” που δουλεύουν Χριστούγεννα και αργίες