Συνταγή: Γλυκό σταφύλι με πικραμύγδαλο – Γράφει η Σίσσυ Νίκα

Γλυκό σταφύλι με πικραμύγδαλο
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Φθινοπωρινό γλυκό αφού το σταφύλι είναι στα καλύτερά του με τα σάκχαρα ανεβασμένα … και μια που ο τρύγος φθάνει στο τέλος εμείς σας δίνουμε την καλύτερη συνταγή για γλυκό σταφύλι με πικραμύγδαλο και καστανή ζάχαρη και αστεροειδή γλυκάνισο.

Βέβαια αν δεν θα σας άρεσε αυτή η γλυκόπικρη γεύση με το πικραμύγδαλο βάλτε αμύγδαλο ή ακόμα και κουκουνάρι για πρωτοτυπία…
Γεύση που “γράφει” που μπορείτε να κλείσετε σε γυάλινα αποστειρωμένα δοχεία και να χαρίσετε πινελιές φθινοπώρου γλυκές στο γιαουρτάκι σας ή στα τραταμέντα σας σε φίλους.

Γλυκό σταφύλι με πικραμύγδαλο 3

Γλυκό σταφύλι με πικραμύγδαλο

Από την Φωτεινή Κασσαβέτη – εξαίρετη βοτανολόγο και δεινη μαγείρισσα.

Υλικά

2 κιλά σταφύλι αγιωργήτικο

1 κιλό ζάχαρη καστανή

100 ml νερό

1-2 βανίλιες

Χυμό από 2 λεμόνια

1 ξύλο κανέλας

1 αστεροειδή γλυκάνισο

50 γρ. πικραμύγδαλα ή αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα

Γλυκό σταφύλι με πικραμύγδαλο 1Τρόπος παρασκευής

Ξεχωρίζουμε τις ρώγες , τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε 24 ώρες.

Αμέσως μετά προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε τα υλικά για 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.

Τότε προσθέτουμε τα πικραμύγδαλα και τις βανίλιες και ανακινούμε την κατσαρόλα

Κλείνουμε σε αποστειρωμένα δοχεία και «αιχμαλωτίζουμε» την φθινοπωρινή γεύση.

Προηγούμενο άρθροTραχανοτεροπτάρια ή αλλιώς τραχανοπιτάκια
Επόμενο άρθροΠαράταση στη ρύθμιση οφειλών προς δήμους έως τις 31 Δεκεμβρίου