Συνταγή: Γιορταστικός σοκολατένιος κορμός – Γεύση σοκολατένια αγγελική!

Γιορταστικός σοκολατένιος κορμός

Ένα γλυκό που έχει πολλούς θαυμαστές αφού είναι πλημμυρισμένο με σοκολάτα και πασπαλισμένο με φιστίκια ή αμύγδαλα.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η συνταγή που μας δίνει ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Σωτήρης Λασκαρίδης είναι εύκολη και ενθουσιάζει… δημιουργεί γευστικές μνήμες.

Η μους σοκολάτας έχει απίθανη επίγευση και ξετρελαίνει. Η συνταγή είναι αυθεντικά γαλλική από τον δάσκαλο του Σωτήρη.

Συνηθίζεται να απολαμβάνουμε τον κορμό τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όμως επειδή η συνταγή είναι εύκολη λατρεύω να την απολαμβάνω και κάποια Σαββατοκύριακα που καλώ φίλους στο σπίτι.

Απλά τις γιορτές κάνουμε και ένα διαφορετικό φινίρισμα με στολίδια…

 Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Από το Σωτήρη Λασκαρίδη executive pastry chef, Αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος

Yλικά

Για το μπισκουί

6 αυγά

250γρ. ζάχαρη

100γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

100γρ. κορν φλάουρ

50γρ. κακάο

Για τη μους σοκολάτας

5 κρόκους αυγών

100γρ. ζάχαρη

350γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 56% λιωμένη

550γρ. σαντιγί

Γιορταστικός σοκολατένιος κορμόςΤρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψουν».

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολα και ρίχνουμε την ζύμη μας για το μπισκουί μέχρι ύψους 1 cm. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C για 9 λεπτά.

Το μπισκουί είναι έτοιμο.

Εργα τέχνης από μελισσοκέρι το ρόδι της τύχης.
Εργα τέχνης από μελισσοκέρι, το ρόδι της τύχης.

Ετοιμάζουμε την μους σοκολάτας.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να «αφρατέψουν».

Συγχρόνως σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με δυο  κουταλιές νερό και φτιάχνουμε μια καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτάσει  η θερμοκρασία 120oC. Προσθέτουμε την καραμέλα μέσα στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να κατέβει στους 50ο C.

Τέλος, προσθέτουμε την σοκολάτα και την σαντιγί και αναμειγνύουμε.

Προσθέτουμε και τα φιστίκια Αιγίνης.

Απλώνουμε με την μαρίζ στο μπισκουί το μεγαλύτερο μέρος του μίγματος.

Ρολάρουμε το μπισκουί και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Το υπόλοιπο μίγμα το βάζουμε στην σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τον κορμό μας.

Πασπαλίζουμε με φιστίκια και διακοσμούμε με ξύλο κανέλας ή ότι άλλο αγαπάμε, ακόμα και χριστουγεννιάτικα στολίδια φαγώσιμα.

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή: Χριστόψωμο αστεράτο – Η καλύτερη συνταγή Χριστόψωμου
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου 2020