Γεμιστά φούρνου με κιμά – Απλά και γρήγορα – Από την Ελένη Μπρούφα

Γεμιστά φούρνου με κιμά

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

20-25 μέτριες πιπεριές13936705_332183337112805_1208165360_n

½ κιλό κιμά ανάμικτο

 1 κρεμμύδι ξερό

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο (κομμένο σε λεπτές φέτες)

1 ½ ποτήρι ντοματοχυμό

1 ½ κούπα καλαμποκέλαιο (για να σοτάρουμε τη γέμιση)

1 ½ κούπα ρύζι (Εγώ στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα κίτρινο ρύζι)

1 κ.γλ. αλάτι

1 πρέζα πιπέρι μαύρο

ρίγανη

13942225_332183257112813_1910692633_nΕκτέλεση:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές (αφαιρώντας το κοτσάνι από πάνω).
  2. Σε μια κατσαρόλα μέτρια, προσθέτουμε το λάδι.
  3. Αφού κάψει ελαφρώς το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Το μίγμα είναι έτοιμο, δεν χρειάζεται να φουσκώσει το ρύζι. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος!

  1. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα μας και είναι έτοιμες για ψήσιμο (Πριν βάλουμε στο φούρνο, προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό. Ζεστό γιατί ξεκινάει το φαγητό να μαγειρεύεται πιο γρήγορα και το νερό βοηθάει να βράσει το ρύζι και ο κιμάς).

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά και πιουν το νερό τους!

Καλή σας όρεξη!!

Προηγούμενο άρθροΗ Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Διακοπή νερού σήμερα στις Τ.Κ Αγκαθιάς και Σταυρού
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022