Γεμιστά φούρνου με κιμά
Υλικά:
½ κιλό κιμά ανάμικτο
1 κρεμμύδι ξερό
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 ½ ποτήρι ντοματοχυμό
1 ½ κούπα καλαμποκέλαιο (για να σοτάρουμε τη γέμιση)
1 ½ κούπα ρύζι (Εγώ στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα κίτρινο ρύζι)
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
ρίγανη
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές (αφαιρώντας το κοτσάνι από πάνω).
- Σε μια κατσαρόλα μέτρια, προσθέτουμε το λάδι.
- Αφού κάψει ελαφρώς το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν.
- Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Το μίγμα είναι έτοιμο, δεν χρειάζεται να φουσκώσει το ρύζι. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος!
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα μας και είναι έτοιμες για ψήσιμο (Πριν βάλουμε στο φούρνο, προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό. Ζεστό γιατί ξεκινάει το φαγητό να μαγειρεύεται πιο γρήγορα και το νερό βοηθάει να βράσει το ρύζι και ο κιμάς).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά και πιουν το νερό τους!
Καλή σας όρεξη!!