Χταπόδι στον φούρνο με πατατούλες – Μια ξεχωριστή λιχουδιά!

Χταπόδι στον φούρνο με πατατούλες
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ξεχωριστή λιχουδιά της ζακυνθινής κουζίνας που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Θα αρέσει σε όσους την δοκιμάσουν και η επανάληψη της θα απαιτηθεί εκ νέου.

 

Η συνταγή δική σας

Χταπόδι στον φούρνο με πατατούλες

από την γνωστή μαγείρισσα Μαρία Φιορεντίνου

Υλικά

Ένα μεγάλο χταπόδι

1 κιλό πατάτες

2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη

Ένα ποτήρι κρασί Verdea

1 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο

Σκόρδο ψιλοκομμένο

Ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χταπόδι στον φούρνο με πατατούλες 22

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά το χταπόδι μας.

Χρησιμοποιούμε ολόκληρα τα πλοκάμια του αφαιρώντας τα από το κεφάλι.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το χταπόδι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το κρασί και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε λίγο χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα του.

Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 17 Μαρτίου 2024