Ξεχωριστή λιχουδιά της ζακυνθινής κουζίνας που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Θα αρέσει σε όσους την δοκιμάσουν και η επανάληψη της θα απαιτηθεί εκ νέου.
Η συνταγή δική σας
Χταπόδι στον φούρνο με πατατούλες
από την γνωστή μαγείρισσα Μαρία Φιορεντίνου
Υλικά
Ένα μεγάλο χταπόδι
1 κιλό πατάτες
2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
Ένα ποτήρι κρασί Verdea
1 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά το χταπόδι μας.
Χρησιμοποιούμε ολόκληρα τα πλοκάμια του αφαιρώντας τα από το κεφάλι.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το χταπόδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το κρασί και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε λίγο χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε σε πιατέλα.