Γεύση Μεσολογγίτικη πανηγυρική και εθιμική. Τον Δεκέμβριο με τις πολλές εορτές έχει την τιμητική του αυτό το πιάτο που ξεχειλίζει αρώματα και γεύση ρουστίκ.
Η καλή ποιότητα του κρέατος είναι καθοριστικής σημασίας και πάντα συνοδεύεται με κόκκινο ντόπιο κρασί.
Εμείς σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή χωρίς «φτιασιδώματα» όπως λένε οι Μεσολογγίτισσες.
Η συνταγή δική σας…
Απολαύστε την …
Αρνάκι γάλακτος γιουβέτσι με ρύζι
Από την Περσεφώνη, του εστιατορίου «Το αρχοντικό της Περσεφώνης» στο Μεσολόγγι
1,5 κιλά αρνάκι γάλακτος
500 γρ. ρύζι καρολίνα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
50 γρ. αγνό βούτυρο
300 γρ. γιαούρτι πρόβειο
Αλάτι θαλασσινό Μεσολογγίτικο
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και το αφήνουμε να πάρει μια- δυό βράσεις.
Μόλις ξεκινήσει και βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά, χύνουμε το νερό και πλένουμε καλά το κρέας.
Στην συνέχεια βάζουμε το κρέας σε μια γάστρα, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, το ελαιόλαδο, το αγνό βούτυρο, το αλάτι και τα πιπέρια.
Το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνου στους 180ο C.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα περίπου, φροντίζοντας να γυρίσουμε τα κομμάτια του κρέατος ώστε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε στο πιάτο με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι πρόβειο και το πασπαλίζουμε με πιπέρι.