Συνταγή: Αρακάς λαδερός – Από την Ελένη Μπρούφα

Αρακάς Λαδερός

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

1 κιλό αρακά

2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια

1 κούπα ελαιόλαδο

3-4 πατάτες κομμένες σε κύβο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι (μαύρο και κόκκινο γλυκό)και λίγη ρίγανη

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νεράκι

3 περίπου ποτήρια νερό ή όσο χρειαστεί για να καλυφθεί ο αρακάς και να βράσει

Αρακάς-λαδερόςΕκτέλεση:

  1. Προσθέτουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε λίγο να κάψει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.
  3. Αρχίζουμε και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά μας: το καρότο, τις πατάτες και συγχρόνως ανακατεύουμε το μαϊντανό και τον αρακά.
  4. Διαλύουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  5. Προσθέτουμε και το νεράκι μας (χλιαρό εάν γίνεται, βοηθά στο να αρχίζει να βράζει πιο γρήγορα το φαγητό μας).
  6. Βάζουμε τόσο νερό, όσο για να καλυφθεί το φαγητό μας.
  7. Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα του και έχει ελαττωθεί ο ζωμός του.
  8. Συνήθως σε τρία τεταρτα το φαγητό μας είναι έτοιμο (αναλόγως πόσο βραστερός είναι ο αρακάς).

Καλή σας όρεξη!

Και καλή σας επιτυχία!!